lunes, 19 de diciembre de 2016

Trobades alumnes mediadors IES Benlliure -19 de desembre de 2016-

     Un any més hem acudit a les trobades d'alumnes mediadors de l'Institut IES Benlliure de València. Aquest any han participat els següents alumnes del grup de Convivència i mediació del nostre institut: Maria San Bautista, Marcela Torralba, Marc Ventura, Edgar Casaní, de 3r d'ESO; Enma Marín, Celia Mas, Vera Carbonell i Ana Calatayud, de 2n d'ESO. En presentat l'experiència "El grup de convivència amb el pla lector del Centre". Després d'una xicoteta presentació, l'alumnat i professorat participant en les trobades, quasi 300 persones, han pogut veure el documental d'Alex González, professor de filosofia, sobre la lectura del llibre "El xiquet amb el pijama de ratlles" del pla lector del curs passat coordinat  per Tomás Ruíz, professor de castellà.

      La temàtica central de les trobades era sobre els refugiats i la mediació com a eina per a unir vores (entre la nostra Europa i ells). Així ha hagut una representació teatral sobre la problemàtica dels refugiats, realitzada per l'IES Isabel de Villena, i un joc destinat a posar en evidència els sentiments de la gent que ha d'anar a viure fora del seu país i no l'accepten. Aquest joc ha servit com a base per a una reflexió realitzada en grups de 10 alumnes dinamitzats pels diferents professors que han participat amb els seus Centres en les Trobades. 

     Per altra banda, s'ha confeccionat un mural amb fotografies que portaven tots els Centres participants en el qual un refugiat conegut o no tant conegut expressava alguna cosa sobre el drama de ser refugiat.

     I com no, tot ha acabat amb una superfoto grupal i una dinàmica final a càrrec de l'AME i PONSOLUCION, baix la direcció de Vicent Ginés


                            



                                                             




           




 







                                





                                 


                                 



No hay comentarios:

Publicar un comentario